March 20, 2018

March 13, 2018

March 5, 2018

February 26, 2018

February 19, 2018

February 12, 2018

February 6, 2018

December 31, 2016

December 26, 2016

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

O meni...

June 16, 2016

 
Zdravo, ja sam Rea. Ovo je moj foto kutak, namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari. 

Evo, za početak, ko ne zna ništa o meni, vrijeme je da sazna ponešto… :)

Ko je u stvari Rea Mucović? Rea je prvenstveno kćerka, sestra ( mlađa :) ), djevojka koja je jako sretna jer je okružena voljenim ljudima i bavi se onim čime je oduvjek i htjela, a to je fotografija.

Svoje prve fotografske korake svakako vezujem za oca, Slobodana, koji je bio fotograf. Još kao mala voljela sam da odlazim sa ocem u laboratoriju.  Uživala sam posmatrajući proces razvijanja filma i nastajanja fotografija. Sve je to izgledalo magično. Prigušena svjetla u boji su se smjenjivala, a moja želja da ne budem samo posmatrač je sve više rasla. Često bih odlazila sa ocem kada bi nešto fotografisao i osjećala sam kao da je cijeli svijet moj kada bi mi dozvolio da napravim fotografiju “iz njegove ruke”. Kako ta ljubav i uzbuđenje ka fotografiji nije prestajala, negdje početkom osnovne škole otac mi je dao fotoaparat i film da se konačno sama suočim sa tim. Uzela sam aparat i pomalo preplasena krenula ulicama Trebinja u potragu za svojom prvom fotografijom... od tada se ne odvajam od aparata. Otac je na pravi način znao da mi objasni sve sto sam željela da znam i da me nauči “prvim koracima”. Imala sam tu čast da, pored oca, svoje fotografsko znanje usavršim kod fotografa Tomislava Peterneka. Od skora mogu da se pohvalim i diplomom Muzeja modernih umjetnosti New York (MOMA). 

 

Pošto fotografija zauzima veliki dio mog života odlučila sam da svoj foto kutak podjelim sa vama. Ovde ćete pronaći moje fotografije, kao i tekstove vezane za fotografiju.
Moj foto kutak je namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari!
Dodala bih jednu bitnu stvar: Fotografije su autorsko djelo i zahtjevaju dozvolu za korišćenje!
 
Novi dan je nova inspiracija za novu fotografiju, zato uživajte!
Zaljubljenici u fotografiju dobro došli!

 

Ukoliko vam se svidja moj rad, budite slobodni da me kontaktirate.

 

 

 

Please reload

Follow Us