March 20, 2018

March 13, 2018

March 5, 2018

February 26, 2018

February 19, 2018

February 12, 2018

February 6, 2018

December 31, 2016

December 26, 2016

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Pričam ti priču - kroz fotografiju

August 24, 2016

Kao što sam u nekom od prethodnih postova obećala, donosim vam rad sjajnog fotografa Philippe Halsmana. Pošto je i sam akter ovoga posta veoma specifičan, ni ovaj post neće biti običan. Bez klasične priče o životu jednog čovjeka, uplovite u Halsmanov svijet kroz njegove riječi i fotografije koje otvaraju vrata nekih novih dimenzija. Uživajte!

 

Rea M.

 "Nikada nisam bio učenik nekog fotografa. Sve što znam naučio sam iz raznih pokušaja, grešaka i mnogo eksperimentisanja. Za mene osvjetljenje predstavlja isto što i četkica za slikara. Želim da moje svjetlo da svjest o trećoj dimenziji koja pokazuje dubinu." P.H.

 

 

"Ranih pedesetih tražio sam od svih poznatih ličnosti ili važnih ljudi koje sam fotografisao da skoče za mene. Bio sam motivisan iskrenom radoznalošću. Na kraju krajeva, život nas je naučio da kontrolišemo i prikrijemo svoje izraze lica, ali nije nas naučio da kontrolišemo svoje skokove. Htio sam da vidim šta poznate ličnosti otkrivaju u skoku, njihove ambicije ili nedostatak toga, njihovu odvažnost ili nesigurnost, ili bilo koje druge osobine." P.H.

 

 

 

 

 "Za mene fotografisanje može biti smrtno ozbiljno ili veoma zabavno. Pokušavajući da sa kamerom uhvatim varljivu istinu često zna biti frustrirajuće. Pokušavajući da stvorim fotografiju koja ne postoji, osim u mašti, često je genijalna igra. Posebno sam uživao kada sam se igrao sa Dalijem. Bili smo kao dva saučesnika. Kada god bih imao neku neobičnu ideju , pitao bih Dalija da bude junak moje fotografije-i uvijek bi pristao. Neke od mojih kolega misle da narušavam svoju reputaciju ozbiljnog fotografa radeći takve fotografije koje uglavnom izražavaju apstraktne ideje. Ja vjerujem da grješe!" P.H.

 

 

 

 

 

 

 

 "Čak ni moji prijatelji ne mogu da vjeruju da sam plašljiv čovjek. Znam da moram da fotografišem i činjenica da imam aparat u ruci mi daje hrabrost. Kamera je magična stvar!" P.H.