top of page

Zdravo,
Evo, za početak, ko ne zna nista o meni, vrijeme je da sazna ponešto… :)
Ko je u stvari Rea? Rea je djevojka koja je jako sretna i zahvalna jer je okružena voljenim ljudima i bavi se onim čime je oduvijek i željela, a to je fotografija.
Svoje prve fotografske korake svakako vezujem za oca, Slobodana, koji je bio fotograf. Još kao mala voljela sam da odlazim sa ocem u laboratoriju.  Uživala sam posmatrajući proces razvijanja filma i nastajanja fotografija. Sve je to izgledalo magično. Prigušena svjetla u boji su se smjenjivala, a moja želja da ne budem samo posmatrač je sve više rasla. Često bih odlazila sa ocem kada bi nešto fotografisao i osjecala sam kao da je cijeli svijet moj kada bi mi dozvolio da napravim fotografiju “iz njegove ruke”. Kako ta ljubav i uzbuđenje ka fotografiji nije prestajala, negdje početkom osnovne škole otac mi je dao fotoaparat i film da se konačno sama suočim sa tim. Uzela sam aparat i krenula u potragu za svojom prvom fotografijom... od tada se ne odvajam od aparata. Otac je na pravi način znao da mi objasni sve što sam željela da znam i da me nauči “prvim koracima”. Imala sam tu čast da, pored oca, svoje fotografsko znanje usavršim kod fotografa Tomislava Peterneka, a mogu da se pohvalim i diplomom Muzeja modernih umjetnosti New York (MOMA). 
Svo dalje usavršavanje na polju fotografije i grafičkog dizajna, omogućilo mi je da se danas fotografijom bavim  profesionalno...
Ukoliko vam se dopada moj rad, budite slobodni da me kontaktirate.









 

bottom of page