Zdravo, ja sam Rea. 

Evo, za pocetak, ko ne zna nista o meni, vrijeme je da sazna ponesto… :)

Ko je u stvari Rea Mucovic? Rea je prvenstveno kcerka, sestra ( mladja :) ), djevojka koja je jako sretna jer je okruzena voljenim ljudima i bavi se onim cime je oduvjek i htjela, a to je fotografija.

Svoje prve fotografske korake svakako vezujem za oca, Slobodana, koji je bio fotograf. Jos kao mala voljela sam da odlazim sa ocem u laboratoriju.  Uzivala sam posmatrajuci proces razvijanja filma i nastajanja fotografija. Sve je to izgledalo magicno. Prigusena svjetla u boji su se smjenjivala, a moja zelja da ne budem samo posmatrac je sve vise rasla. Cesto bih odlazila sa ocem kada bi nesto fotografisao i osjecala sam kao da je cijeli svijet moj kada bi mi dozvolio da napravim fotografiju “iz njegove ruke”. Kako ta ljubav i uzbudjenje ka fotografiji nije prestajala, negdje pocetkom osnovne skole otac mi je dao fotoaparat i film da se konacno sama suocim sa tim. Uzela sam aparat i pomalo preplasena krenula ulicama Trebinja u potragu za svojom prvom fotografijom... od tada se ne odvajam od aparata. Otac je na pravi nacin znao da mi objasni sve sto sam zeljela da znam i da me nauci “prvim koracima”. Imala sam tu cast da, pored oca, svoje fotografsko znanje usavrsim kod fotografa Tomislava Peterneka. Od skora mogu da se pohvalim i diplomom Muzeja modernih umjetnosti New York (MOMA). 

Svo dalje usavrsavanje na polju fotografije i grafickog dizajna, omogucilo mi je da se danas fotografijom bavim  profesionalno...

Ukoliko vam se svidja moj rad, budite slobodni da me kontaktirate.