O meni...

Zdravo, ja sam Rea. Ovo je moj foto kutak, namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari.

Evo, za početak, ko ne zna ništa o meni, vrijeme je da sazna ponešto… :)

Ko je u stvari Rea Mucović? Rea je prvenstveno kćerka, sestra ( mlađa :) ), djevojka koja je jako sretna jer je okružena voljenim ljudima i bavi se onim čime je oduvjek i htjela, a to je fotografija.

Svoje prve fotografske korake svakako vezujem za oca, Slobodana, koji je bio fotograf. Još kao mala voljela sam da odlazim sa ocem u laboratoriju. Uživala sam posmatrajući proces razvijanja filma i nastajanja fotografija. Sve je to izgledalo magično. Prigušena svjetla u boji su se smjenjivala, a moja želja da ne budem samo posmatrač je sve više rasla. Često bih odlazila sa ocem kada bi nešto fotografisao i osjećala sam kao da je cijeli svijet moj kada bi mi dozvolio da napravim fotografiju “iz njegove ruke”. Kako ta ljubav i uzbuđenje ka fotografiji nije prestajala, negdje početkom osnovne škole otac mi je dao fotoaparat i film da se konačno sama suočim sa tim. Uzela sam aparat i pomalo preplasena krenula ulicama Trebinja u potragu za svojom prvom fotografijom... od tada se ne odvajam od aparata. Otac je na pravi način znao da mi objasni sve sto sam željela da znam i da me nauči “prvim koracima”. Imala sam tu čast da, pored oca, svoje fotografsko znanje usavršim kod fotografa Tomislava Peterneka. Od skora mogu da se pohvalim i diplomom Muzeja modernih umjetnosti New York (MOMA).


Pošto fotografija zauzima veliki dio mog života odlučila sam da svoj foto kutak podjelim sa vama. Ovde ćete pronaći moje fotografije, kao i tekstove vezane za fotografiju.
Moj foto kutak je namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari!
Dodala bih jednu bitnu stvar: Fotografije su autorsko djelo i zahtjevaju dozvolu za korišćenje!

Novi dan je nova inspiracija za novu fotografiju, zato uživajte!
Zaljubljenici u fotografiju dobro došli!


Ukoliko vam se svidja moj rad, budite slobodni da me kontaktirate.

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Pinterest Basic Black