top of page

O meni...

Zdravo, ja sam Rea. Ovo je moj foto kutak, namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari.

Evo, za početak, ko ne zna ništa o meni, vrijeme je da sazna ponešto… :)

Ko je u stvari Rea Mucović? Rea je prvenstveno kćerka, sestra ( mlađa :) ), djevojka koja je jako sretna jer je okružena voljenim ljudima i bavi se onim čime je oduvjek i htjela, a to je fotografija.

Svoje prve fotografske korake svakako vezujem za oca, Slobodana, koji je bio fotograf. Još kao mala voljela sam da odlazim sa ocem u laboratoriju. Uživala sam posmatrajući proces razvijanja filma i nastajanja fotografija. Sve je to izgledalo magično. Prigušena svjetla u boji su se smjenjivala, a moja želja da ne budem samo posmatrač je sve više rasla. Često bih odlazila sa ocem kada bi nešto fotografisao i osjećala sam kao da je cijeli svijet moj kada bi mi dozvolio da napravim fotografiju “iz njegove ruke”. Kako ta ljubav i uzbuđenje ka fotografiji nije prestajala, negdje početkom osnovne škole otac mi je dao fotoaparat i film da se konačno sama suočim sa tim. Uzela sam aparat i pomalo preplasena krenula ulicama Trebinja u potragu za svojom prvom fotografijom... od tada se ne odvajam od aparata. Otac je na pravi način znao da mi objasni sve sto sam željela da znam i da me nauči “prvim koracima”. Imala sam tu čast da, pored oca, svoje fotografsko znanje usavršim kod fotografa Tomislava Peterneka. Od skora mogu da se pohvalim i diplomom Muzeja modernih umjetnosti New York (MOMA).


Pošto fotografija zauzima veliki dio mog života odlučila sam da svoj foto kutak podjelim sa vama. Ovde ćete pronaći moje fotografije, kao i tekstove vezane za fotografiju.
Moj foto kutak je namjenjen svim dobrim ljudima, ljubiteljima fotografije i lijepih stvari!
Dodala bih jednu bitnu stvar: Fotografije su autorsko djelo i zahtjevaju dozvolu za korišćenje!

Novi dan je nova inspiracija za novu fotografiju, zato uživajte!
Zaljubljenici u fotografiju dobro došli!


Ukoliko vam se svidja moj rad, budite slobodni da me kontaktirate.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Pinterest Basic Black
bottom of page